Egy gyors autó klíma töltés az utazás előtt

Nyáron történt, hogy végre sok-sok év után el tudtunk utazni a feleségemmel. Sajnos eddig nem sikerült, mert mindig történt valami, ami miatt nem volt alkalmas, vagy nem valósult meg. De hát biztos mindenki tudja milyen is ez. Na mindegy. Egy gyönyörű szállást foglaltam le, egy eldugott kis helyen, hogy megünnepeljük az évfordulónkat. Általában Ő az, aki szervezni szokta ezeket, de most szerettem volna én meglepni. Meg sem mutattam neki, hogy hova megyünk, sőt még be is csomagoltam mindent, így reggel ébredés után csak közöltem vele, hogy készülődjön, mert indulnunk kell. Szerintem kicsit össze volt zavarodva, de nagyon örült és próbált egy-két információt kihúzni belőlem. De nem hagytam magam.

El is indultunk, viszont annyira meleg nyári nap volt, hogy muszáj volt bekapcsolnunk a klímát. Azonban valamiért nem akarta lehűteni az autót, így kezdtem kicsit mérges lenni, de próbáltam uralkodni magamon. A feleségem közben elkezdett utánanézni az interneten annak, hogy vajon mi baja lehet, bár ott aztán mindent is mondanak. Így én nem nagyon szeretem. Viszont talált egy szuperül leírt magyarázatot egy autószerviz weboldalán. Azt írták, hogy ha a hűtőközeg elszivárgott, vagyis nincsen belőle elegendő az autóban ahhoz, hogy a klíma hűtsön. Ilyenkor a megoldás az autó klíma töltés, amit ők el is tudnak végezni nekünk a szervizbe. Nem szerettem volna, ha bármi az útjába állt volna a kis kiruccanásunknak, így mondtam, hogy nézzünk jobban utána és intézzük el. Félre is álltam az autóval, hogy én is olvasgathassam a weboldalt. A Méta autószerviz egy márkafüggetlen autószerviz, ami a 19.kerületben található Budapesten. Mindenféle autó szervizelését és karbantartását vállalják, legyen szó korosabb vagy újabb, modernebb autókról. Személyautók mellett, kisteher gépjárművekkel is foglalkoznak, bár minket az első opció érintett akkor. Ahogy néztem rengeteg szolgáltatást nyújtanak, így gyakorlatilag bármivel fordulhatunk hozzájuk. Többek között autó átvizsgálás, állapotfelmérés, diagnosztika és hibakód kiolvasás, autó klíma töltés, javítás, fertőtlenítés és tisztítás, gumi csere és szervizelés és még sok más egyéb szolgáltatás szerepel a repertoárjukban.

autó klíma töltés

Minket akkor éppen az autó klíma töltés érintett, legalábbis az olvasottak alapján ezt gondoltuk. Szerencsére a honlapon az árakat is meg tudtuk nézni, így tudtunk mivel kalkulálni. Árban is elég korrektek és nincsenek rejtett költségeik, illetve teljes körű szolgáltatást nyújtanak. Ami nagyon tetszett, hogy volt lehetőség időpont foglalásra, így nem kellett órákon át várakoznunk. Alapból azt mondtam volna, hogy ráér majd, ha vissza jöttünk a romantikus pihenésünkről. Viszont mivel több dolgot is beterveztem, többek között kirándulást is, és az út is elég hosszú volt odáig, nem akartam, hogy “szenvedve” töltsük. Persze ez lehet erős túlzás is, de tényleg annyira meleg volt, hogy klíma nélkül nem lett volna túl élvezetes. Szerencsére volt időpont pár órával későbbre, így gondoltam addig ebédelünk egyet, elvisszük a kocsit a szervizbe és folytatjuk a kalandunkat. Az időpont foglalás nagyon egyszerű volt. Az időpont kiválasztása után ki kellett jelölni, hogy milyen szolgáltatásra lenne szükségünk, majd a jármű típusát és őr adatát kellett megadni. Végül pár személyes információt és elérhetőséget kellett megadni és már készen is volt. Pár percet vett csak igénybe.

Őszintén szólva én nagyon elégedett voltam, és szerintem a feleségem is, hiszen az autó klíma töltését pikk-pakk elvégezték. Így nem kellett eltolni az utazást sem, csak egy kicsit később értünk oda a szállásra, mint elsőre terveztem. A feleségem nagyon boldog volt, amikor megérkeztünk, és még azt is kiemelte, hogy milyen ügyesen nyugodt maradtam. De hát nem szerettem volna semmivel sem elrontani az évfordulónkat.