Esztétikus és praktikus!

A szüleimmel már kiskoromtól kezdve minden egyes évben elmegyünk közösen nyaralni. Volt olyan, hogy rokonokkal mentünk, például az unokatestvéreimmel, vagy a nagyszüleimmel, volt, hogy más családi barátokkal, később pedig akár az iskolában szerzett saját barátaim családjaival is utaztunk közösen.

Lényeg a lényeg, egyik évben sem maradt ki, hogy mi hárman eltöltsünk együtt egy kellemes hetet – akár tengerparton, akár belföldön a Balatonnál, Tisza-tónál, vagy más érdekes hazai tájon vagy városban.

Az utóbbi időben már nem másokkal, hanem csak nyugisan hármasban jártunk ezekre a nyaralásokra – mindig kinéztünk együtt valami olyan helyet, ahol még sosem voltunk , ahogy említettem, mindegy volt, hogy messzire megyünk, vagy csak hazai vidéken maradunk, a lényeg mindig az volt, hogy új helyre menjünk, hogy együtt menjünk, és hogy a szállás megfelelő legyen: ez azt jelenti, hogy olyan, amit szívesen hívunk otthonunknak addig az egy hétig, amit ott eltöltünk.

Ahogy eddig minden évben, idén is már januárban elkezdtük szervezgetni a kis közös kiruccanásunkat a szüleimmel. Ki is néztünk egy gyönyörű, hazánkkal szomszédos országot, ahol eddig még nem jártunk, kerestünk is egy városkát a tengerparton, ami mindhármunknak nagyon megtetszett, már csak a szállás kiválasztása volt hátra.

Sajnos pár hónappal a nyaralás szervezésének megkezdése előtt édesapám egészségügyi okokból kifolyólag elvesztette az állását, így sokkal kevesebb pénzt tudtunk szánni idén a mi kis hagyományunk fenntartására – de azért mindenképpen menni akartunk, mert ezidági 16 év alatt még egyszer sem hagytuk ki a közös nyaralást, így az mindannyiunknak hatalmas szívfájdalom lett volna, ha most nem tudjuk véghez vinni a nagybetűs Családi Nyaralást.

A szállás keresése folyamán rá kellett jönnünk, hogy több pénzre lenne szükségünk ahhoz, mint amink jelen állás szerint volt, hogy idén is elutazhassunk, pedig már így is a lehető legolcsóbb opciót néztük ki.

Hirtelen csodás ötletem támadt! Mivel már 16 éves vagyok, én is vállalhatok diákmunkát. Ezzel lenne egy kis plusz bevételünk, ha elég szorgalmas vagyok abban a pár hónapban, akkor annyi, hogy már nem is kell aggódni majd a nyaralás költségei miatt.

Rögtön elkezdtem online nézelődni, hogy milyen lehetőségeim vannak diákmunka tekintetében. Kutattam egy kicsit, és hamar felbukkant előttem a https://topiwork.hu nevezetű oldal (TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka), ami minden addiginál jobban megtetszett nekem.

https://topiwork.hu

Az oldalt megnyitva rögtön feltűnik, hogy nagyon szép dizájnt sikerült a készítőknek választani. Kitűnő a színválasztás például: a fehér és a szürkés árnyalatok összessége egyszerűen megnyugtató hatást kelt, és a néhol felbukkanó narancssárga pedig egy kis életvidámságot csempész az oldal hangulatába. Szintén kellemes hatást kelt a szürke árnyalataival játszva kialakított néhány kör a háttéren, illetve a háttér színátmenetes megoldása is hozzájárul az oldal szépségéhez.

A https://topiwork.hu weboldala azonban nem csak szép és igényesen megtervezett, hanem igazán praktikus is. A legfelső sávban megtalálunk mindent, amire szükségünk lehet: kezdőlap, diákmunka, hallgatóknak, cégeknek és blog címszavakkal találkozhatunk itt. Ezekre kattintva az oldal minden fontos szegletébe eljuthatunk. A címszavakon belül kiemelném a “hallgatóknak” részt, ami azért különbözik a többitől, mert ha eme címszó fölé visszük az egerünket, akkor egy legördülő menü néhány pontja tárul elénk: általános tájékoztató, munkára jelentkezés menete, GY.I.K és jelenléti ív – ilyen témákban nyithatunk meg ezen a fülön belül újabb füleket. Ezen kívül még szintén a felső sáv másik végén találunk egy “belépés” gombot, amire rákattintva bejelentkezhetünk vagy regisztrálhatunk hozzájuk nagyon egyszerűen.

Ezek a felső sávbeli címszavak, illetve a legördülő menü pontjai számomra azért szimpatikusak, mert így a weboldal nem egyszerre zúdít ránk minden információt, és nem a rengeteg egyben elénk táruló szöveg vagy lehetőség közül kell válogatnunk és szemezgetnünk a nekünk megfelelőt, hanem kényelmesen sasszézva az oldalon külön külön, rendszeretetten találhatjuk meg az egyes infókat.

Folytassuk tovább utunkat az oldalon! Ha a https://topiwork.hu-n a legfelső sávnál kicsit lejjebb nézünk, akkor egyszerű, de nagyszerű, könnyen olvasható betűtípussal láthatjuk kiírva az iskolaszövetkezet nevét is: Diákmunka – TopiWork Iskolaszövetkezet. Ez is megtetszett, mert én is azon a véleményen vagyok, hogy egy könnyen átlátható és letisztult betűtípus a legcélravezetőbb, ha weboldalt szeretnénk létrehozni. Rögtön a név alatt megjelenik a mottójuk is: “Találd ki, mit szeretsz a legjobban csinálni, aztán. . . keressünk valakit, aki fizet érte!”. Nekem igazán szimpatikus ez a kis szlogen, mivel érződik, hogy az iskolaszövetezet elsődleges céljai közé tartozik, hogy mindenki olyan munkát találhasson már diákmunkaként is, amit ténylegesen szeret csinálni. Ráadásul ebbe a kis mondatba is tettek egy nagyon magával ragadó dizájnt, értékelem, hogy még ebbe is vittek egy kis kreativitást!

Még egy picit lentebb nézve meglátjuk az oldal keresősávját. Ez is igényesen van megtervezve, ugyanis nem egy szimpla keresősávról van ám szó. A sáv három részre oszlik, és három különböző dolog alapján keresgélhetünk az állásajánlatok között. A “Milyen munkát keresel?” kérdés alatt munkakör vagy szakképzettség alapján kereshetünk, a “Hol?” kérdés alatt irányítószám, vármegye vagy város alapján, illetve a “Kategóriák” címszó alatt pedig egy legördülő menüt kapunk, ahol választhatunk, hogy például fizikai, alkalmi vagy gazdasági munkát keresünk-e.

Ha lejjebb görgetünk az oldalon, akkor elsőként a népszerű kategóriákat tekinthetjük meg külön kiemelve. Ezek kis téglalapokban sorakoznak egymás mellett és alatt. Minden téglalap bal oldalán narancs színnel egy kis ikont találunk, ami az adott kategóriát jellemzi – ezek nagyon jópofa kis jelek, például a műszaki állások mellett néhány kis fogaskereket látunk, a gazdasági munkáknál egy bankjegy díszekeg és az otthonról végezhető állások kategóriájánál pedig egy kis házikót látunk. A téglalap másik oldalán pedig jól látható szám jelzi azt, hogy éppen hány állásajánlat érhető el az adott kategórián belül.

Ha még lentebb megyünk a weboldalon, akkor megtaláljuk az aktuális állásokat és a kiemelt állásokat is két egymás melletti oszlopban, ez alatt pedig a https://topiwork.hu kiemelt partnereit is láthatjuk, még lentebb pedig találkozunk egy “rólunk mondták” című résszel, ahol véleményeket találunk a https://topiwork.hu-ról. Természetesen csak jó vélemények szerepelnek itt, hiszen ki ne lenne elégedett velük?!

A vélemények alatt találunk néhány aktuális blogbejegyzést, amiket nagyon megéri átböngészni, mivel rengeteg jól hasznosítható információt hordozhatnak magukban, illetve segítségünkre lehetnek a megfelelő állás kiválasztásában is. Többek között azért is fontos, hogy megfelelő diákmunkát válasszunk magunknak, mert a kipróbált diákmunkák hatással lehetnek a későbbi végleges pályaválasztásunkra is – így akár az egész későbbi életünkre kihatással lehet az, hogy 16 évesen milyen diákmunkát választottunk magunknak.

Száz szónak is egy a vége: a https://topiwork.hu csapatát csak ajánlani tudom, ha diákmunkára lenne szükséged, keresd őket bizalommal! Színvonalas álláshirdetések, sokszínű választék, profi segítségnyújtás, részletes tájékoztatás, és nem utolsó sorban, szuper weboldal dizájn – ez mind a TopiWork jellemzője, ne félj segítségül hívni őket, ha dolgozni szeretnél a tanulmányaid mellett!