Hol szálljunk meg?

Régebben nem nagyon ismertem szállodákat. Az egyetlen alkalom, amikor hotelben szálltuk meg, gyerekkoromban volt. Ekkor a nagyszüleim vittek el minket egy Balaton közeli szállásra a testvéreimmel. Arra emlékszem, hogy nagyon élveztük, és mindenen csodálkoztunk. Például, hogy mozgásérzékelő lámpa volt a mosdóban, vagy hogy a szappanok és tusfürdők nagyon kicsik voltak és sok volt belőlük. A törölköztartót is nagyon megnéztük. Ilyen fűthető törölközőszárító volt, amilyet mi még sosem láttunk azelőtt. A kedvencünk viszont mind között a svédasztalos reggeli volt. Először alig akartuk elhinni, hogy tényleg bármit elvehetünk az asztalokról, amit csak szeretnénk. Később nem nagyon szálltam meg hotelekben, egészen addig, amíg nem kezdtem el motorozni.

A motorozás nálam egyszerű hobbiként indult, csak ki akartam próbálni, milyen lehet négy kerekű jármű után két kerekűt vezetni. Ahogy telt az idő, annyira megszerettem, hogy motoros klubokba is elkezdtem járni. Egyre több túrán vettem részt, és ebből adódóan egyre többször fordultam meg szállodákban. Ezek a túrák sem mindig zökkenőmentesek, a múltkor például tönkre ment a motorom gumija egy szerencsétlen baleset miatt. Más baj nem történt, azonban a gumit le kellett cserélni. A neten találtam egy weboldalt, ahol számos fajta motorgumi elérhető: ez a motortire hu.

Őszintén szólva első látásra az fogott meg benne, hogy a felületnek fekete háttere van. Sokak számára furcsán hangozhat ez, azonban nekem nagyon nehezemre esik a képernyők hosszabb távon való böngészése, mert a szemem nem bírja az erős fényt. A telefonomon lévő alkalmazásokat is mind sötét módban szoktam használni. Éppen ezért egészen otthonosan éreztem magam a motortire hu weboldalán. A fekete háttér és a fehér betűk mellett még a sárga szín kapott nagyobb szerepet, azonban szerencsére ez sem rikító. Rögtön az oldal tetején észrevettem egy keresőt.

Ebben részletesen beállíthatjuk, hogy milyen motorgumira szeretnénk rákeresni. Lehet szűrni a találatokat méret szerint (magasság, szélesség, átmérő), márka szerint, vagy kategória szerint is. A kategóriák között olyanokat találunk, mint például városi, utcai, verseny, sport vagy sport túra, classic, cross, chopper…. Azt is ki lehet választani, hogy az eredmények között használt vagy új gumik jelenjenek meg. Ez sokat segíthet azoknak, akik anyagi okok miatt nem engedhetik meg maguknak az új termék vásárlását, illetve azoknak is, akik pedig nem szeretnének használt gumit venni. A motortire hu-n mindig elérhetőek akciók is. Ezeket a főoldalon, a részletes kereső alatt láthatjuk. Ha lejjebb görgetünk, motoros híreket olvashatunk. A cikkekből sok érdekes információhoz juthatnak azok is, akik esetleg nem annyira járatosak a témában. A honlapról megtudtam, hogy nem csak gumik értékesítésével, hanem szereléssel is foglalkoznak.

A szerviz helyileg Budapesten található, és ugyanazon a címen egy autószerviz is működik. Így az ügyfeleknek nem kell messzire menniük, ha autójukkal is akad valamilyen probléma. Az autószervizről is elhelyeztek egy rövid ismertetőt a motortire hu oldalán. A motor és robogó szervizről pedig részletesebben tájékozódhatunk. Leírják, hogy milyen esetekben érdemes szerelőhöz fordulni, ismertetik az árakat, és az időpontfoglaláshoz használható telefonszámot is megtekinthetjük. Amennyiben nem telefonon szeretnénk időpontot kérni, ezt is megtehetjük: ugyanis a szerviznek van online időpontfoglaló rendszere. A motorgumi szerelésre garanciát is vállalnak. A cég részletes adatait és nyitvatartási idejét a “Kapcsolat”, a szállítással kapcsolatos információkat pedig a “Szállítási feltételek” címre kattintva érhetjük el.